10 reistips voor Mexico

1. De wereld van de Maya’s
De archeologische vindplaats Tulum ligt schitterend gelegen op een klip, 12 meter boven het witte Caribische strand. De plaats dateert uit de postklassieke periode van de Maya’s en werd pas rond het jaar 1000 gesticht. Tulum is het enige Maya-oord aan zee. De ruines van Coba dateren uit de klassieke tijd. Schitterend gelegen in een dicht bos omgeven door vijf meren. Je vindt hieronder meer de 42 meter hoge piramide El Castillo. Het beklimmen van de trap is niet alleen de moeite waard wegens een mooi uitzicht, maar ook wegens de tempels op het platform.

2. Neem je bikini mee
In Mexico vind je de mooiste stranden en aangename temperaturen. Dan wil je er wel op je mooist uitzien. Kijk voor een leuke bikini op Bikini Online. Als je een grotere cupmaat hebt, kijk dan eens op Freya Bikini.

3. De koloniale stad Merida
Deze stad gebouwd in 1542 telt 1.3 miljoen inwoners en staat bekend als een koloniale stad. Er heerst een levendige sfeer op de vele pleintjes en je kunt heerlijk flaneren over de prachtige boulevard waar je stijlvolle herenhuizen ziet staan.

4. De tempels van Uxmal
Gelegen op 80 kilometer van Merida liggen de tempels van Uxmal, gebouwd in de Maya periode. Je zult ongeveer een halve dag nodig hebben om dit schitterende complex te bezichtigen. De bekendste piramide van het complex is de piramide van de tovenaar.Naast het bezoeken van de tempels kun je ook een kijkje nemen in het paleis van de Gouverneur.

5. Het duikparadijs Cozumel
Het eiland Cozumel wordt gezien als een duikparadijs, meer dan de helft van alle bezoekers komt om te duiken. De mooiste duiken maak je bij het Palancar-rif en bij de onderwatergrotten voor de lagune van Chankanaab. Schitterende dier- en plantensoorten zullen je blijven verbazen. Mocht je een beginneling zijn, dan hoeft het niet bij het snorkelen te blijven, er zijn namelijk meerdere duikscholen.
Daarnaast ligt Cozumel in een belastingvrije zone, waardoor het naast het duiken ook heerlijk winkelen is.

6. Het natuurpark Xcaret
Dit is absoluut een belevenis en mag dan ook niet ontbreken aan je bezoek aan Mexico.
Xcaret is een mooi natuurpark, gericht op de onderwaterwereld. Je krijgt de mogelijkheid om een snorkeltocht te maken, waar je ook door een ondergelopen dorp zwemt.
Een onvergetelijke en unieke ervaring!

7. Een tocht door het oerwoud
Een safari is de mogelijkheid om kennis te maken met de schitterende oerwouden van Mexico. Laat je in stoere jeeps rondrijden door een gids en ontdek een oerwoud vol verrassingen.

8. De ruïnes van Coba
Deze ruïnes liggen op 70 kilometer van Playa del Carmen en zijn tot nu toe nauwelijks gerestaureerd. De ruïnes zijn schitterend gelegen in een dicht bos omgeven door vijf meren. Tussen de twee grootste meren ligt de El Castillo piramide, met een hoogte van 42 meter. Vergeet vooral geen goede schoenen aan te trekken indien je van plan bent om de piramide te gaan beklimmen.

9. Tulum
De archeologische vindplaats Tulum is schitterend gelegen op een klip, 12 meter boven het witte Caribische strand, zo’n 130 kilometer ten zuiden van Cancun. De plaats dateert van de postklassieke periode van de Maya’s en werd pas rond het jaar 1000 gesticht. Tulum is het enige Maya oord aan zee en wordt aan de landzijde omgeven door een enorme muur.

10. Playa del Carmen
Mooie brede, witte zandstranden met koraalzand, een helderblauwe Caribische oceaan, een gezellig uitgaansleven en vele mogelijkheden tot watersporten zijn typerend voor Playa del Carmen. Het voormalige vissersdorpje is uitgegroeid tot een zeer levendige badplaats gelegen tegenover het eiland Cozumel. De plaats bestaat uit twee delen en kent naast de onverharde straatjes in het centrum, ook een zeer luxe wijk “Playacar”. Mocht je na een dagje strand heerlijk willen dineren, dan zit je goed in Playa del Carmen! Je kunt terecht in een van de vele Mexicaanse restaurants, waar je onder het eten kunt genieten van de lokale Mariachi muzikanten. Playa del Carmen bevindt zich op het schiereiland Yucatan, gelegen in de staat Quintana Roo aan de Caribische kust.

11. Riviera Maya
Riviera Maya is een 130 kilometer lange kuststrook die loopt van Playa del Carmen tot het aan de oostkust van Quinaria Roo gelegen Tulum. Deze streek omvat veel mooie verlaten stranden maar je treft er ook veel moderne complexen die van alle gemakken zijn voorzien. Er is hier van alles te doen. Zo kun je er terecht voor diverse avontuurlijke sporten, maar je kunt er ook golfen en tennissen. Ook kun je het oerwoud verkennen zowel te voet als te paard. Je kunt hier fantastisch duiken aangezien zich aan de kusten van de Riviera Maya het grote Mayarif bevindt, het op een na grootste van de wereld. Het schouwspel van het tropische onderwaterleven is onvergetelijk.