Hotel in Mexico, heerlijke vakantie in Cancun

Zoek je een hotel in Mexico, dan heb je werkelijk keuze genoeg. Het hotelaanbod strekt zich uit van grote luxe resorts tot een kamer in een eenvoudig lowbudgethotel. Een voorbeeld van een goede bestemming is Cancun, wie houdt er niet van mooie witte zandstranden, goede restaurants en veel watersportmogelijkheden? Dan zit je goed in Cancun!

De stad met 400.000 inwoners leent zich prima voor een ontspannen dagje. Je kunt een bezoekje brengen aan de meest luxueuze golfbaan ter wereld: de Pok-ta-Pok-golfbaan of gaan winkelen in een chique winkelcentra. Tevens staat Cancun bekend als de jongste stad van het land. Cancun is oorspronkelijk een vissersplaatsje dat is uitgegroeid tot een drukke, levendige stad aan de noordoostkust van het schiereiland Yucatan, in de staat Quintana Roo.

Het ligt circa 14 kilometer van de luchthaven. De hotels van Cancun liggen op een dunne landstrook die aan beide kanten wordt omgeven door water. Aan de ene kant ligt de Caribische Zee en aan de andere kant de Lagune. De zeekant biedt oneindige witte stranden en wuivende palmen. De Lagune herbergt een mangrove bos.Op 10 kilometer van de kust ligt het eiland Isla Mujeres. Ten noordoosten van de plaats is het groene (vissers)gebied Puerto Juarez.Iets verder ligt Punta Sam.

In de omgeving van Cancun ligt het El Nino strand. Dit is een prachtig parelwit strand. De zeebodem loopt geleidelijk af, waardoor het er ook zeer geschikt is voor kleine kinderen. Net iets buiten de plaats in Puerto Juarez vind je een ander mooi strand. Dit strand wordt vooral bezocht door de lokale bevolking. De meeste hotels in Cancun hebben trouwens een eigen privé strand.

Hotel in Mexico: strandvakantie

Populaire bestemmingen voor een strandvakantie zijn de badplaatsen in de streek Yucatan. Vanwege de vele pubs, clubs en restaurants wordt Cancun in de zomer vaak bezocht door jongeren. Je vindt hier dan ook een groot aantal luxe hotels en resorts.

Andere toeristische badplaatsen zijn Playa del Carmen, Puerto Vallarta en Acapulco. En ook het schiereiland Baya California is vanwege de mooie zandstranden erg in trek bij iedereen die van zon, zee en strand houdt. Vanwege het toerisme is er in deze plaatsen een groot aantal luxe hotels en resorts te vinden.

Rust en natuur

Houd je van het buitenleven en zoek je een hotel in Mexico? Bekijk dan het aanbod in de nationale parken. Mexico heeft een groot aantal beschermde natuurgebieden waar je kunt genieten van rust, natuur en buitensporten. Klimmen, paardrijden, mountainbiken; de mogelijkheden zijn heel divers.

Wil je een traditioneel hotel boeken in Mexico, ook dan zijn er veel mogelijkheden. Een charmant hotel is Todos Santos Inn, in het oude centrum van Todos Santos op Baya California. Ook in het Mesón Sacristía de Capuchinas in Puebla ga je even helemaal terug in de tijd.

Een ander hotel dat genoemd mag worden is het Quinta Real Zacatecas in Zacatecas. Dit opmerkelijke hotel met bijzondere architectuur is gebouwd in een oude arena waar stierengevechten werden gehouden.